hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

„Az állam lesz az elsőrendű vádlott”

Rendszerszintű problémákat nem lehet a valós gondokat figyelmen kívül hagyó üzenetekkel kezelni – idéz egy reagálást a Népszava a gazdasági miniszter kórházadósságokkal kapcsolatos látványos értetlenkedésére.

„Az mégiscsak egy lehetetlen helyzet, hogy egy kórházigazgató fedezetlen költségvetési támogatással vállal kifizetéseket, ez egy költségvetési csalás, hogy ha ezt lefordítom magyarra” – idézte a MedicalOnline is a minap Varga Mihály szavait, aki éppen arról beszélt, hogy ő nem érti, mitől nőtt a kórházak adóssága.

A Magyar Kórházszövetség vezetése nem utasította vissza csípőből a kijelentést, a hét második felére ígér választ Varga miniszter üzenetére – írja a Népszava, mely írása szerint több tucat kórházigazgatót is hasztalan próbált megszólaltatni.

Megkeresték Katona Tamás egykori pénzügyminisztériumi államtitkárt, a Magyar Államkincstár korábbi vezetőjét, aki megerősítette, hogy formálisan nézve fedezetlen kötelezettségvállalásokat írnak alá az igazgatók, amikor több pénzt költenek, mint amennyi a kasszájukban van. A szocialista politikus ugyanakkor álságosnak tartja Varga Mihály hozzáállását, mert a káoszt nem lehet egyedül a kórházi vezetők nyakába varrni. Ha emiatt eljárás indul, akkor az állam lesz az elsőrendű vádlott – teszi hozzá, mert a kormány szembemegy saját alaptörvényével, amikor nem gondoskodik állampolgárai megfelelő színvonalú egészségügyi ellátásáról – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink