hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az elhízás önmagát erősítő üzlet

Az elmúlt 25 évben azonban az OECD országok közül Magyarországon emelkedett a legnagyobb arányban az elhízás aránya – írja a Híradó.hu az elhízás-üzletről beszélve.

Az Egyesült Államokban az igazán nagy kihívást ma már a morbid kövérség jelenti, a lakosság három százaléka, vagyis hatmillió azoknak a száma, akik ötven kilogrammnál több felesleget cipelnek magukon, idézik Forgács Attila gasztropszichológust, a Corvinus Egyetem tanárát a Kossuth Rádió Közelről című műsorából. Ez egy újabb iparágat és vállalkozási réteget teremtett meg, hiszen a morbid kövéreket valahogy mozgatni, mosdatni is kell, ezért többek között speciális darukat, ruhákat és mentőautókat gyártanak számukra.
Magyarországon a hatvanas években még nem volt szükség kövérség epidemiológiai vizsgálatra. Az elmúlt 25 évben azonban az OECD országok közül Magyarországon emelkedett a legnagyobb arányban az elhízás aránya.
Forgács Attila hangsúlyozta: a fejlődő és a fejlett országokban egyre nagyobbak az elhízás és az azzal kapcsolatos betegségek kezelésének költségei is, az egészségügyi büdzsé öt-hét százalékát fordítják erre. Mindeközben pedig a fogyókúradivatok korszakát éljük, mindent ígérő diétatechnikák jelennek meg, és még ezek is hozzájárulnak az elhízási tendenciáhozolvasható-hallható a hirado.hu-n.

(forrás: hirado.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink