hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egészségipar

Az Omninvest Kft. közleménye

A Blikk mai számában megjelentek kapcsán az Omninvest Kft. a következőkről ad tájékoztatást: A cégünk által gyártott új típusú (H1N1) influenza elleni védőoltás bizonyítottan hatékony és ártalmatlan. Ugyanez vonatkozik a szezonális influenza elleni oltóanyagra is.
Az elmúlt 15 évben a szezonális oltóanyaggal elvégzett oltások, továbbá a pandémiás vakcinával lefolytatott klinikai vizsgálatok során sem, illetve az azóta több százezer ember oltása esetében sem tapasztaltak az oltóorvosok semmilyen, a cikkben vélelmezett mellékhatást.

Az Omninvest Kft. felhívja a sajtó képviselőinek figyelmét arra, hogy minden bejelentett esetet a szakma szabályai szerint és a törvényi előírásoknak megfelelően tételesen ki kell vizsgálni. A vizsgálat eredménye előtt azonban szükségtelen és felelőtlenség pánikhangulatot kelteni, különös tekintettel a jelenlegi minősített járványügyi helyzetre.

OTS

 
A Blikk cikke
Vért hányt a védőoltás után

– Jól meggondolta? – kérdezte a körzeti orvos M. E.-től (60), amikor pénteken a hagyományos és az új influenza elleni védőoltást egyszerre beadta az asszony jobb és bal karjába.

– Hétfőn már hallottam a hírekben, hogy néhány orvos ellenzi a vakcinát, mondván, hogy a szövődményeket – különösen a hosszabb távúakat – még nem ismerhetik. De akkor már bennem volt az oltóanyag. Kedd este lefeküdtem, és arra ébredtem, hogy köhögök, vér bugyog fel a torkomból. Kétszer is megtelt a vécé, amikor az ügyeletet hívtam. Először nem akartak kijönni, mondván, hogy a köhögéstől köpök vért. Erőszakos voltam: ez nem köpet, hanem alvadt és friss vért hányok. Szerencsémre kijöttek, mert nem is tudom, mi lett volna velem, otthon egyedül, ha nem hisznek nekem – magyarázza az asszony, aki az ügyeletes orvos előtt megint elkezdett vért hányni, és majdnem elájult. Akkor látták, tényleg nagy baj van, értesítették a mentőket. Hajnali háromra ért a beteg a Szent László Kórházba. Vagyis nem az egyik ügyeletes intézménybe vitték, hanem oda, ahol a fertőző betegeket szokás kezelni.
– Azért szállítottak ide, mert azt mondták, hogy H1N1 vakcinaszövődmény gyanúja volt a diagnózis.
Megtükrözték a gyomromat, de nem onnan jött a vér. Gyanakszom én is, hogy az oltóanyagtól lettem rosszul, mert semmilyen betegségem nincs. Annak a fiatal férfinak is a tüdejével lett probléma, aki utoljára az új influenzától halt meg – mondta az asszony, akinek a reggeli vizitnél azt mondták: nem tudják még, mitől lett rosszul.
A betegről a kórházban nem nyilatkoztak.
– M.E. nevű hölgyet a lakásáról valóban beszálítottunk szerdán hajnalban a Szent László Kórházba, de a betegségéről nem adhatunk felvilágosítást – közölte lapunkkal Németh Cecília az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.
– Minden ilyen jellegű oltásnak lehet szövődménye, elsősorban idegrendszeri jellegű károsodás szokott fellépni – magyarázta dr. Kóczán István belgyógyász. – Néhány esetben bénulásos maradandó szövődmény is kialakulhat, ennek azonban az előfordulási gyakorisága egy a százezerhez. A normál- és az új influenzaoltást nem biztos, hogy célszerű egyszerre beadni, mert hatásuk és mellékhatásaik együtt túlerősödhetnek, talán ez okozhatott itt is bajt.

cimkék

hirdetés

Könyveink