hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Azt üzenik, nem elég a gyerekeket oltani

Az Európai Védőoltási Hét fő üzenete, hogy minden gyermeknek joga és szüksége van a védőoltással megelőzhető betegségek elleni védelemre – írják az az ÁNTSZ honlapján.

Kapcsolódó cikkek

Az Európai Védőoltási Hét az idén arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészség egész életen át tartó megőrzésében a védőoltásoknak kiemelt szerepük van. Nem csak arra kell emlékeztetni a szülőket, hogy oltassák be gyermeküket, hanem arra is, hogy mennyire fontos az élet során a védőoltással megelőzhető betegségek esetében az egyéni védelem fenntartása.

Az Európai Védőoltási Hetet 2005-ben indították útjára, és ma az egyik legnagyobb és legfontosabb évenként megtartott, a tagállamok lakosságának egészségével foglalkozó rendezvény a WHO Európai Régiójában. Magyarországon az idén a Védőoltási Hét központi és egyben záró rendezvénye lesz a 20. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam, amelyet Budapesten rendeznek meg 2014. április 25-26-án. A tanfolyam az elmúlt 50 év védőoltásaival és járványaival kapcsolatos előadásokkal tiszteleg Prof. Dr. Budai József emléke előtt – írja közös közleményében az antsz.hu-n a WHO Magyarországi Iroda, az Országos Epidemiológiai Központ és ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink