hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Beolvad a múzeumi negyedbe az egykori kórház

A Szabolcs utcai egykori kórház területén épül meg az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épülete 2017-re – írja a Népszava.

Az öt épületből álló, összesen 37 ezer négyzetméteres korszerű épületegyüttesben raktárak, restaurátor műhelyek, kutatószobák, irodák mellett a tervek szerint helyet kap majd a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is.

A területen két értékes épület áll, az egykori imaház és a Bródy Adél kórház. Ezeket megtartják, és eredeti állapotukba visszaállítják. Az egykori izraelita kórház imaházát többek között kazánházként hasznosították, belső terét szétszabdalták, falát lebontották. A rekonstruált épületében kap helyet egy több mint ezer négyzetméteres látogatóközpont, ahol többek között konferenciatermet, kiállítótermet és éttermet alakítanak ki.

A Freund Vilmos által tervezett, 1897-ben épület egykori Bródy Adél Gyermekkórház több mint 3000 négyzetméteres épületében kap helyet a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet. Ide kerül az egyesített múzeum 7 kilométernyi dokumentumtára – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink