hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Betiltanák az abortusz-ellenességet a franciák?

Diplomáciai csatornákon tiltakozzon az abortusz-ellenes francia honlapok betiltását célzó törvényjavaslat miatt a magyar kormány – kéri az IKSZ.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra kéri a magyar kormányt, hogy diplomáciai és egyéb csatornákon tiltakozzon az abortusz megakadályozása érdekében működő francia honlapok, szervezetek betiltását célzó törvényjavaslat miatt – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Nacsa Lőrinc, a szervezet elnöke. Hozzátette: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a francia liberális és baloldali képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be az abortusz megakadályozása érdekében működtetett pro life internetes honlapok betiltására. A kereszténydemokrata politikus szerint a javaslat alapján család- és magzatvédő szervezetek tevékenységét, honlapjait, rendezvényeit is betilthatják a jövőben.

A francia elit a nők helyzetére, jogaira hivatkozik, de pont ők azok, akik a nők jogait háttérbe szorítják, az abortuszt promotálják, míg a veszélyeire, a következményeire és egyéb lehetőségekre tilos lenne felhívni a figyelmet – mondta Nacsa Lőrinc.

Magyarországon a magzat- és családvédő civileknek köszönhetően, a kormány családbarát intézkedéseinek, a közgondolkodás megváltozásának hatására 10 ezerrel csökkent az abortuszok száma 2010 óta. Franciaországban 810 ezer születésre 218 ezer abortusz jut. Az a tét, tovább nő-e ez a hatalmas szám – közölte.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink