hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Budapest, Hévíz, Balatonfüred és Kecskemét a sportolóké

Mintegy 150 magyar és külföldi állampolgárságú sportoló válik jogosulttá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ egészségügyi ellátásainak igénybevételére. 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Magyar Testgyakorlók Köre, illetve az MTK Budapest labdarúgó-szakosztálya közötti megállapodást Simicskó István honvédelmi miniszter és Deutsch Tamás, az MTK elnöke hétfőn sajtótájékoztató keretében írta alá. Ennek értelmében az MH EK kötelezettséget vállalt arra, hogy az érintettek rendelkezésére bocsátja összes egészségügyi szolgáltatást nyújtó telephelyét Budapesten, Hévízen, Balatonfüreden és Kecskeméten.

A közlemény kiemeli, a megfelelő testi és lelki egészség a honvédelemben és a sportban is "kiemelt jelentőséggel bíró tényező, amely a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ falai közt történő ellátás során megteremthető és hosszútávon fenntartható körülmények közt biztosított."

A magyar biztosítási jogviszonnyal rendelkező kedvezményezettek térítésmentesen vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Az MH EK a tervezhető egészségügyi ellátásokat előzetes időpont-egyeztetés alapján, térítési díj ellenében biztosítja a magyar biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező kedvezményezettek részére. Az MH EK 2011-ben hasonló szerződést kötött a Budapest Honvéd sportegyesülettel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink