hirdetés
2016. május. 28., szombat - Emil, Csanád.
hirdetés

Célkeresztben az önkéntes segítő orvosok

Az önkéntes segítőként végzett orvosi munkáról írt cikket az index.hu. Az összeállításban az "egyéb jogviszonyban"  dolgozó, fővárosi kórházi orvosok arányát is bemutatják.

Az adatok alapján azt lehet mondani, hogy átlagosan 4-5 közalkalmazott orvosra jut egy egyéb jogviszonyban dolgozó gyógyító – írja a hírportál. Arra vonatkozóan az index.hu azonban nem talált kielégítő választ, hogy az "egyéb jogviszonyban" dolgozó orvosok közé az akár kényszerből, akár "jókedvből" vállalkozóként dolgozó szakemberek is bele tartoznak-e.

Az index.hu azt is megjegyzi: sok összetevős kényszer is, hogy a kórházak önkéntesként használnak sok képzett és rutinos orvost. Például előfordul, hogy nélkülük nem lenne meg az ügyelet működtetéséhez előírt létszám, mert mondjuk több, munkaviszonyban foglalkoztatott orvosra nincs pénz, vagy épp nincs jelentkező. Vagy egyik sincs.

A továbbiakban számszerűen bemutatják a budapesti kórházakra vonatkozó adatokat, és hosszan taglalják az önkéntes segítő orvos – mint munkaviszony – kialakulásának lehetséges okait, lehetséges motivációit, hátterét.

A teljes cikk elolvasásához kattintson az index.hu-ra. 

(forrás: Index)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés