hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Cigányság és egészségügy

Mit ér az ember (egészsége), ha szín(es) magyar? – címmel hív honlapján egy a cigány nemzetiség egészségügyi ellátásával foglalkozó konferenciára az ÁNTSZ.

„Sok hátrány van az egészségügy területén: kor, nem, lakóhely, anyagi helyzet, nemzetiség, …- írják a meghívóban. - Mindegyik problémát jelent a szolgáltatások elérése, igénybe vétele terén. Mit mondhatunk akkor egy idős, egyedül élő, nyugdíjellátásban nem részesülő, rokkant, tanyasi cigányasszonyról? Milyen esélye van az elfogadható életminőségre, a túlélésre?

… és vajon elfogadja-e a felkínált lehetőségeket? Nem akadályozza-e nemzetiségi kultúrája, a szokásjog, hogy éljen az adott lehetőségekkel?” – vezetik fel a Magyar Faluegészségügyi Tudományos Társaság 2014. október 3-án Budapesten tartandó konferenciáját az antsz.hu-n.

A konferencia alatt lesz orvosszakmai kiállítás, iparművészeti kézműves termékek, egészséges élelmiszerek, valamint hajléktalanok és hátrányos helyzetű gyerekek által készített művészeti termékek kiállítása és vására is.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink