hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Október 14-ig pályázható az Egészségértés Díj

Új díjra pályázhatnak a betegek közérthető tájékoztatásában aktívan részt vevő orvosok, gyógyszerészek, más egészségügyi szakemberek, szervezetek, intézmények.

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. Mivel az egyesület kiemelkedő fontosságúnak tartja az egészségtudatosságot és a jobb egészségértést, ezért pályázatot hirdet „Nekem Szól! Egészségértés Díj 2016.” címmel, melyre október 14-ig lehet nevezni.

Az Egészségértés Díjra pályázhat minden Magyarországon tartózkodó magánszemély, természetes és jogi személy, civil entitás és állami szerv olyan programokkal, melyek segítik a laikusok, a páciensek egészségügyi tájékozottságát. Informatív betegtájékoztató kiadvánnyal, honlappal, Facebook oldallal, mobil applikációval vagy betegeknek tartott oktatással egyaránt lehet nevezni. A pályázat során 4 kategóriába lehet majd beküldeni a nevezéseket:

  1. Egészségügyi intézményekbármilyen egészségügyi intézmény által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek
  2. Egészségügyi szakemberekbármilyen egészségügyi szakember által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek
  3. Betegszervezetek betegszervezet(ek) által indított, az egészségértés javítását szolgáló projektek
  4. Közvetlen lakossági kommunikációBármilyen, a lakosságot közvetlenül elérő, az egészségértést támogató kommunikáció (pl.: egészségügyi applikációk, pályázatok, versenyek, stb.)

A pályázatra 2016. január 1. és 2016. október 14. között Magyarországon futó egészségértést támogató projektek/kezdeményezések nevezhetőek. A beküldött pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el, a kategória nyertesek díjazása bruttó 200.000 Ft, a legkiemelkedőbb pályázat pedig elnyeri a Nekem Szól! Egészségértés 2016 fődíját, aminek értéke bruttó 400.000 Ft. De minden pályázó munkája értékes, ezért mindenki megkapja a zsűri „Egészségértés Díj 2016” oklevelét, valamint segítő, támogató tevékenységének publicitást adunk a médiában és rendezvényeken.

A pályázat további részletei, valamint a részletes pályázati kiírás megtalálhatóak a www.aipm.hu honlapon. 

A jobb egészségértés hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni. Nem mellesleg az egészségügyi rendszerek hatékonysága is jelentősen növelhető azzal, ha az emberek képesek jól tájékozódni bennük (azaz például a megfelelő orvosokat keresik fel a megfelelő időben), továbbá megértik a krónikus betegségek kezelésének módját, és követik a terápiát.

A szervezők bíznak benne, hogy a pályázatra számos nevezés érkezik még az elkövetkező 2 hétben, melyek megmutatják, hogy az ország számos pontján dolgoznak intézmények, szakemberek, betegszervezetek és újságírók azon, hogy honfitársaink a mostaninál jobban és hatékonyabban boldoguljanak az egészségügyi információk összetett világában.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete , MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink