hirdetés
2016. október. 25., kedd - Blanka, Bianka.
hirdetés

„Egymástól csábítgatjuk el a szakembereket”

– Hiába pályáztatunk doktorokat a különböző szakterületekre, osztályvezető főorvosnak sem nagyon jelentkeznek – kesereg a korábbi egészségügyi miniszter. Szavairól a Népszabadság tudósít Veszprémből.

– Már a korábban népszerű szülészetre, nőgyógyászatra sem akarnak jönni. A fiatalok szívesen próbálják ki magukat külföldön. Míg sokan itthon maradnak, de otthagyják az orvosi pályát, átmennek a gyógyszeriparba, -kereskedelembe – mondta Rácz Jenő a lapnak. A veszprémi kórház főigazgató azt is hozzátette:  az országon belül is nagy a fluktuáció, ám a betegek nincsenek kisegítve azzal, hogy az egyik városból a másikba csábítják el a szakembereket, az orvoshiány ettől a „rablórömitől" nem csillapodik.

Rácz Jenő még tragikusabbnak tartja az ápolóhiányt. Azt mondja, húszezren hiányoznak a szakmából, és alig van utánpótlás – idézik a kórházszövetség korábbi elnökét  a nol.hu-n.

 

(forrás: nol.hu)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

hirdetés

Könyveink