hirdetés
2016. május. 31., kedd - Angéla, Petronella.
hirdetés

Egyre nő a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Kiemelkedően magas a betöltetlen praxisok száma Magyarországon – a témával a Magyar Nemzet mai számában foglalkoznak. 

Két hónap alatt 238-ról 307-re emelkedett a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Ám még riasztóbb, hogy a lista hamarosan százas nagyságrenddel növekedhet – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakember szerint hatvanas évekbeli körülmények várják a fiatalokat, és bár minden évben van igény a letelepedési és praxisjogvásárlási támogatásra, a teljes, 750 millió forintos keretösszeget sosem sikerül felhasználni.

A Magyar Nemzet értesülése szerint január eleje óta márciusig 69 hellyel nőtt a betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Az OALI Magyar Nemzet által hivatkozott listájában 13 budapesti körzet is szerepel, amelyek közül öt 2016-ban vált tartósan betöltetlenné. A regionális áttekintésben a lap többek között a Fejér megyei Mórt is kiemeli, ahol 6-8 hónapja nincs háziorvos. Leginkább a vegyes, illetve a gyermekorvosi szolgálatot ellátó körzetekben nincs orvos – írja a Magyar Nemzet.   

(forrás: Magyar Nemzet)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés