hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Elriasztja az ebola a segítőket is

Az amerikai Békehadtest bejelentette, hogy ideiglenesen kivonja 340 önkéntesét az Ebola sújtotta Libéria, Sierra Leone és Guinea területéről.

Az amerikai kormány által finanszírozott Békehadtest (Peace Corps), amely 2011-ben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, több mint 210 ezer önkéntest küldött csaknem 140 országba, elsősorban a fejlődő világba, hogy ott a közoktatástól a környezetvédelemig számtalan program megvalósításában segédkezzen.

A közelmúltban két, a Samaritan's Purse (a szamaritánus erszénye) elnevezésű protestáns nemzetközi segélyszervezetnél dolgozó amerikai segélymunkás fertőződött meg a veszélyes vírussal Libériában. Kent Brantly és Nancy Writebol állapota súlyos, de az elmúlt 24 órában valamelyest javult. A Samaritan's Purse szintén bejelentette, hogy a nélkülözhető munkatársait visszahívja a nyugat-afrikai országból.

Az amerikai kormány egy szóvivője közölte: az Egyesült Államok fontolóra vette, hogy azt tanácsolja állampolgárainak, ha nem nagyon fontos, ne utazzanak az Ebola által leginkább sújtotta három országba.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink