hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Eltiltották a betegektől a kampányolókat (FRISSÍTVE: mégsem úgy van...)

A főváros XXI. kerületi helyi választási bizottsága szerint az egyik polgármesterjelölt megsértette a választási törvényt, amikor orvosi rendelőben kampányolt – adta hírül az MTI.

A helyi önkormányzat közlemény szerint a szóvá tett esetben Horváth Gyula polgármesterjelölt és Falus Ferenc főpolgármester-jelölt a csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben munkaidőben politikai kampánytevékenységet folytatott.

A helyi választási bizottság határozata szerint "önkormányzati épületben, egészségügyi intézményben az orvosi ellátásra szoruló, azt igénybe venni szándékozó emberek lelkileg sérülékenyek, akiknek átmeneti esendőségükből nem származhat hátrányuk. Az, hogy a jelöltek megjelentek a várakozók között, akikkel párbeszédre törekedtek, alkalmas volt ezen egészségügyi ellátásra szoruló emberek választói akaratának befolyásolására olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk."

A választási bizottság Horváth Gyulát eltiltotta a rendelői beszélgetéstől, illetve kitért arra, hogy Falus Ferenc esetében a Fővárosi Választási Bizottság rendelkezik hatáskörrel.

FRISSÍTÉS (2014.09.01. 20:27)
Nem sértette meg a kampányolás szabályait
a baloldal polgármester-jelöltje és főpolgármester-jelöltje, amikor Csepelen egy egészségügyi szolgáltató épületében kampányoltak - állapította meg a másodfokon eljáró Fővárosi Választási Bizottság hétfői ülésén.
Az FVB határozatában egyebek mellett kifejtette: téves a helyi választási bizottság álláspontja, hogy a szakrendelő állami hatóság elhelyezésére szolgáló épület lenne, és mivel az egészségügyi szolgáltató nem tekinthető hatóságnak, ezért nem is tilos ott kampányolni és így a jelöltek nem is sértették meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink