hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Felénél sem tartanak a rokkantak felülvizsgálatával

Várhatóan csak 2016 végére fejeződik be a rokkantnyugdíjasok 2012-ben elkezdett komplex felülvizsgálata, még 110-115 ezren várják a döntést arról, marad-e a jelenlegi ellátásuk – írja a Napi Gazdaság.

A jövő év végére ígéri a rokkantnyugdíjrendszer átalakítása miatt indult tömeges felülvizsgálatok befejezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A 2012 második felétől a rehabilitációs hatóságok által végzett komplex felülvizsgálatokon idén március végéig összesen 101 408 döntést hoztak – meghatározva, hogy az érintett munkavállaló egészségkárosodása lehetővé teszi-e és milyen mértékben az újbóli munkavégzést – válaszolta a tárca a Napi Gazdaságnak. Elsősorban az orvoshiány miatt további 110-115 ezer ember (ebből 80 ezer a visszajelentkezett) még várja, hogy megkezdődjön a felülvizsgálata. 

A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítását azzal indokolta annak idején a kormány, hogy a rokkantnyugdíjasok egy része jogosulatlanul vette igénybe az ellátást. 2011 januárjában 337 500 aktív korúnak utaltak rokkantsági nyugdíjat – idézik fel a napigazdasag.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink