hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Feljutottak a kínai anyahajóra

Vegyesvállalati megállapodást írt alá kínai partnerével az Innomed Medical Zrt. Magyarországon gyártott defibrillátorok értékesítésére - tájékoztatta a cég irodavezetője az MTI-t.

Székely Gábor elmondta, hogy a magyar-kínai vegyesvállalat tulajdonrésze 49-51 százalékos arányban oszlik meg, az induló évben egymillió euró (306,5 millió forint) körüli forgalmat várnak. Egyelőre az értékesítésre összpontosítanak, de elképzelhetőnk tartják, hogy hosszabb távon közös gyártásba fognak.

Az orvostechnikai diagnosztikai és képalkotó rendszerek fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Innomed 2006-ban nyitotta meg saját képviseletét Kínában. Ma több mint 300 kínai kórházban van Innomed-termék, főleg defibrillátorok, de őrzőmonitorok és röntgengenerátorok is. A cég defibrillátora ott van például Kína első repülőgép-hordozóján, a Liaoningen is. 2008 óta dolgozik együtt mostani cégalapító partnerével. A sencseni Biocare Bio-Medical Equipment Co. Ltd. 1996 óta foglalkozik kardiológiai eszközök gyártásával és értékesítésével, jelenleg Kína egyik meghatározó EKG gyártója.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink