hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Gyógyításért díjaztak

Átadták a 2014-es Év orvosa díjat, valamint a díjalapító Astellas Pharma kezdeményezéséhez  kapcsolt további – s egyre sokasodó  – elismeréseket.

Kapcsolódó cikkek

A 2014-es Év orvosa pályázatának  közönségdíjasa Dr. Debreczeni Béla Zoltán, a MH EK Honvédkórház I. Sebészeti Osztály Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részleg főorvosa lett. Őt a rangsorban Dr. Cseh Botond, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai és Pszichiátriai Intézet neurológus főorvosa valamint Dr. Homoki Ildikó, abonyi házi gyermekorvos követte.

A kiemelkedő szakmai és emberi teljesítmények csoportos elismerésére 2014 őszén életre hívott De Châtel Rudolf-emlékdíjat a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Csecsemő- és Gyermekszívsebészeti Anaesthesiológiai Intenzív Részleg és a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai Osztály dolgozóinak adták át.

A szakmai zsűri által odaítélt Astellas-díjak idén hat kategóriában találtak gazdára.

Az alapellátás kategória nyertese idén Dr. Szabó János, Heves város háziorvosa lett.

Az orvosi diagnosztikai kategóriában Dr. Nagy Margit, a XV. Kerület Egészségügyi Intézménye Szakorvosi Rendelőintézet radiológus szakorvosa bizonyult a legjobbnak.

A sebészeti jellegű eljárások kategória díjazottja Dr. Bezsilla János, a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa.

 A konzervatív jellegű eljárások kategóriában az első helyre Prof. Dr. Somogyi Anikó, a Semmelweis  Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára került.

A rehabilitációs és krónikus ellátás kategóriában Dr. Vén Ildikó, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa nyert.

A klinikai csecsemő- és gyermekgyógyászat kategória Dr. Kovács Lajos, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegéde lett a díjazott.

A kivételes kezdeményezések elismerésére életre hívott Astellas-különdíjat  a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány működtetésében szerepet vállaló munkatársak kapták.

A 2014 őszén első alkalommal meghirdetett MOTESZ Ifjú Kiválóság Díjat idén három jelölt, Dr. Brajka István, a Mohácsi Kórház neurológus szakorvosa, Dr. Köves Béla PhD, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet adjunktusa, valamint Dr. Tirczka Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros rezidens orvosa vehetett át.

A Magyar Kórházszövetség Csoportos Szakmai Díját idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház „Gyógyító Bocsok” programjának megálmodói és működtetői érdemelték ki.

(forrás: www.astellasazorvosokert.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink