hirdetés
2016. május. 28., szombat - Emil, Csanád.
hirdetés

Gyógyszer, szemüveg kell a segélycsomagokba

A Gyermekétkeztetési Alapítvány az idén szeretné megháromszorozni a tavaly tíz településen indult „Szegények patikája” programját és a gyógyszerek mellett idén már ingyenes szemüvegekkel is segíteni a rászorulókat – írja a Népszava.

2009-ben megszűnt a támogatás a 6 dioptriánál jobban látók lencséire és kereteire, ezzel az állam a rászorulók 90 százalékát elzárta az olcsó szemüveghez jutás lehetőségétől – emlékeztet a lap

A Magyar Látszerész Szövetség ingyenes szemüvegkereteket ajánl fel a rászoruló gyerekeknek, és a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal (GYEA) közösen próbálják megszervezni a fiatalok vizsgálatát is. Az ország legelmaradottabb területein ugyanis ma nincs szemészorvos, és nincs optikus sem. A családoknak pedig nemcsak arra nincs pénzük, hogy kiváltsák a drága szemüvegeket, a buszjegyet sem tudják megvenni, hogy a közeli városokban segítséget kapjanak.

Bódis Kriszta író, filmrendező, a Van Helyed Alapítvány vezetője a tervekről szóló tájékoztatón ózdi tapasztalatai alapján sorolta, hogy a fűtetlen lakásokban nyomorgó gyerekek éheznek, ha megbetegszenek, és nem tudnak iskolába járni, tehát az élelemnél is nagyobb szükség lenne a gyógyszerekre – olvasható a nepszava.hu-n.

 

(forrás: Népszava)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés