hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Hét és fél év egy mentőápoló megtámadásáért

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 7 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a Hajdúböszörményi Járásbíróság kedden nem jogerősen egy férfit.

P. Tamás Gergőhöz 2014. április 19-én késő este riasztották a mentőket. A szemtanúk szerint erősen ittas férfi egy hajdúdorogi presszó előtt ráesett egy kerékpártárolóra és a fején megsérült. A férfival a mentők a debreceni Kenézy Gyula Kórházba indultak, ám útközben a sérült kikapcsolta a biztonsági övet, a zsebéből elővett egy 15 centiméter hosszú csavarhúzót és a mentőápolóra támadt. Az ápoló, hogy elhárítsa a támadást, maga elé kapta a mentős táskát, azt a vádlott mellkasához nyomta. Amikor a jármű megállt, az ápoló kiugrott a mentőautóból és a vádlottra zárta az ajtót. A rendőrök megérkezéséig sikerült az autóban tartani a férfit.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott saját bevallása szerint is egy gyógyszerrel a zsebében indult el szórakozni, és sok alkoholt ivott aznap este. A bűncselekményre később nem emlékezett, a szakértő megállapította, hogy az emlékezetkiesését a gyógyszer és az alkohol okozta.     

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a férfi a szabadulása után két hónappal, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el az újabb bűncselekményt, s jelenleg is több eljárás folyik ellene. Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink