hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Idén Zuglóban dolgoztak a Lilly önkéntesei

A Lilly gyógyszergyártó idei Jószolgálati Napján a dolgozók önkéntes munkájával és a vállalat pénzbeli adományával a Zuglóban működő mozgásjavító gyermekintézmény szépült meg.

A Lilly Jószolgálati Nap a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év októberében a világ közel 40 országában, mintegy 25 ezer Lilly munkatárs dolgozik önkéntesen egy egész napot különböző karitatív célok szolgálatában.

A Lilly Hungária munkatársai, a Magyarországon idén 7. alkalommal megrendezett Jószolgálati Nap helyszínéül a zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiumot választották – ahol több mint 200 súlyosan mozgáskorlátozott gyermek ellátásáról, tanításáról, neveléséről gondoskodnak. A gyermekek több mint fele az intézmény bentlakásos kollégiumában lakik.  A Lilly pénzügyi adománya és a dolgozók önkéntes, kétkezi munkája segítségével a kollégium egy eddig kevésbé kihasznált „zsibongója” helyén egy hangulatos, színes falakkal és fiatalos berendezéssel ellátott közösségi teret alakítottak ki, ahol a gyermekek kikapcsolódhatnak, játszhatnak, szülinapokat és klubdélutánokat is szervezhetnek maguknak. 

A „Kincses-sziget” elnevezést kapott közösségi tér számos belső berendezési tárgya is a Jószolgálati Napon készült el, pl. a „könyves-kikötő”, a „bölcsességek ládája”, az „örök emlékek fája” vagy éppen az a számos színes, vidám virágváza, kaspó és képkeret, amit a Lilly-munkatársak a mozgásukban ugyan korlátozott, ám de szeretetben, alkotásvágyban és őszinte kíváncsiságban végtelen kapacitásokkal rendelkező gyermekekkel együtt, közös kézműveskedés keretében alkottak meg. 

„Szándékosan választottunk olyan tevékenységeket, amelyeket dolgozóink a gyerekekkel együtt, közösen tudtak végezni, mert tudjuk, hogy ezeknek a gyermekeknek nem passzív együttérzésre van szükségük, hanem a segítő szándék olyan aktív megnyilvánulására, ahol a közös aktivitásokon keresztül élhetik át az elfogadás élményét” – emelte ki Fehér Mihály, a Lilly ügyvezető igazgatója. „Nagy örömünkre szolgált, hogy vendégül láthattuk a Lilly nagyszerű csapatát. Önkéntes és áldozatkész munkájuk nyomán intézményünk egy olyan, sokoldalúan kihasználható, vidám közösségi térrel lett gazdagabb, amelyre a gyermekeink mindig is nagyon vágytak, ahol ők is önállóan szervezhetik a programjaikat és ahová akár vendégeket is hívhatnak” – tette hozzá Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium intézményvezetője. 

 

(forrás: Lilly)

cimkék

hirdetés

Könyveink