hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Indiából is jól látszik már Szeged

A legnépszerűbb az általános orvostudomány, s erősen nőtt az érdeklődés a gyógyszerészi képzés iránt is a szegedi egyetem külföldi ösztöndíjasai körében.

Kétszer annyi külföldi hallgató jön a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében, mint korábban - tájékoztatta Bittner Péter, a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatója az MTI-t.

Szegedre az idén 23 országból 123 hallgató érkezik diplomát adó képzésre, a legtöbben – a diákok csaknem egyharmadaIndiából.

A szegedi egyetem 2013 óta vesz részt a kormány által a keleti és déli nyitás jegyében alapított ösztöndíjprogramban. A programra az egyetemek az idei évtől pályázat útján jelentkezhettek. Háromszáz külföldi hallgató adta be jelentkezését Szegedre, közülük 123 fiatalnak ítélte oda a Tempus Közalapítvány kuratóriuma a Stipendium Hungaricum ösztöndíjat: 110 hallgató kezdi meg tanulmányait idegen nyelvű, 13 pedig magyar nyelvű képzésen. A legnépszerűbbek az általános orvostudományi, a gazdaságtudományi, valamint a természettudományi és informatikai kar idegen nyelvű képzései, a doktori iskolák képzései közül pedig a bölcsész és a természettudományi területekre érkezik a legtöbb hallgató. A korábbi évekhez képest jelentősen nőtt az érdeklődés - az általános orvosképzésen túl - a gyógyszerész, a gazdaságtudományi és a természettudományos képzések iránt is - tudatta az igazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink