hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Ingyen is van élet az XP után

A Microsoft XP biztonsági frissítéseinek megszüntetése a kórházak számára adja a legnehezebb feladatot, mivel a speciális műszerekhez nem létezik Windows7 driver – írja a Műszaki Fórum.

A Microsoft továbbra is hajlandó egyedi frissítéseket, biztonsági javításokat szolgáltatni, ám ennek az általánosan elfogadott éves díj számítógépenként 200 USD körül mozog, ami minden azt követő évben duplázódik – jelzi a lap.

A biztonságos működés fenntartása érdekében az XP felhaszálóknak egyéb lehetőségeik is vannak. Feltelepíthetnek egy figyelő szoftvert (ExtendedXP) minden végpontra, továbbá XP monitoring szolgáltatást rendelhetnek hozzá, amit egy francia vállalat kínál. Ebben az esetben a költségek valószínűleg alacsonyabbak a Microsoft támogatásnál. Egy másik megoldás  során virtuális izolációt alkalmaznak, s amennyiben behatolás, támadás történik, úgy az elszigetelve marad a processzortól, a memóriától, az adattároló eszközöktől és a hálózat hozzáférési pontjaitól.

Azok számára sem omlik össze a rendszer, akiknek nincs lehetőségük megfizetni a támogatást, ugyanis a lap által 14 pontban összefoglalt intézkedéseket mindenki megteheti a saját rendszerei védelmében.

(forrás: Műszaki Fórum)
hirdetés

Könyveink