hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ismételni készülnek a tavalyi forgalmukat

A Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat elégedett a 2013-as pénzügyi évvel – tudatja a cég közleménye

A felmerülő kihívások ellenére a vállalat növelte mind működési eredményét, mind árbevételét - írják. A Boehringer Ingelheim körülbelül 14,1 milliárd euró nettó forgalmat generált, ami 1,4 százalékos árfolyam-korrekció utáni növekedést jelent (-4,3 százalék euróban). Az aktuális pénzügyi évre a vállalat a 2013-as évhez hasonló szintű nettó forgalmat vár. A Boehringer Ingelheim jelenleg világszerte 47 400 munkatársat foglalkoztat, ami 3 százalékos növekedést jelent.

A vállalat a mintegy 2,7 milliárd euróval jelentős összeget fektetett be kutatás-fejlesztésbe. A kutatás-fejlesztési kiadások 2013-ban 19,5 százalékra nőttek.

Magyarországi vállalatának 2013-es forgalma 11,8 milliárd forint volt, melynek 82%-át a vényköteles termékek teszik ki. Közülük a legnagyobb bevételt Magyarországon is SPIRIVA®, a vállalat COPD terápiás készítménye hozta.

A vény nélküli termékek forgalma, mely az árbevétel 18%-át adta 2013-ban, a vezető márkáknak – RHINOSPRAY® PLUS, GUTTALAX®, DULCOLAX®, PHARMATON® – köszönhetően emelkedett.

Tavaly januártól már Magyarországon is támogatással érhető el JENTADUETO®, a vállalat új kombinációs készítménye, amely hatékony vércukorszint szabályozást biztosít olyan 2-es típusú cukorbetegek számára, akik eddig párhuzamosan több kezelést igényeltekt – írják a cég közleményében.

(forrás: Boehringer Ingelheim)
hirdetés

Könyveink