hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kalkulálnak azzal, hogy hasonló tiltakozási hullám indulhat az egészségügyben

Orbán Viktor nem bagatellizálta a mostani oktatási konfliktushelyzetet, arról is beszélt: a kormány kalkulál azzal, hogy hasonló tiltakozási hullám indulhat az egészségügyben, vagy más ágazatokban is, írja a NOL.

A Népszabadsághoz kiszivárgott információk szerint Orbán Viktor Lillafüreden, a szigorúan zárt körben tartott szerdai Fidesz-frakcióülésen azt mondta a pedagógusok tiltakozásáról: külső erők gerjesztenek elégedetlenséget, de a kormány nem ijedt meg, számolnak hasonlóval az egészségügyben is. A Klik pedig úgy átalakul majd, hogy rá sem lehet ismerni.

Mint a lap írja: a Népszabadsághoz eljutott információk szerint Orbán Viktor tegnap este a szigorúan zárt körben rendezett Fidesz-frakcióülésen azt mondta Lillafüreden a pedagógus tiltakozásokról: "Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni".

A miniszterelnök szerint nem volt olyan konkrét ok, ami kiválthatta volna például a szombatra tervezett demonstrációt, különösen annak fényében - tették hozzá a lapunknak az elhangzottakról beszámoló képviselők -, hogy a pedagógusbérek jelentősen emelkedtek, a 2011-es 180 ezer forintról 280-320 ezerre. Orbán Viktor nem bagatellizálta a mostani oktatási konfliktushelyzetet, arról is beszélt: a kormány kalkulál azzal, hogy hasonló tiltakozási hullám indulhat az egészségügyben, vagy más ágazatokban is.

cimkék

hirdetés

Könyveink