hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ki rontja az egészségügyi munkavállalók közérzetét?

„Évtizedes problémák szenzációhajhász kiteregetéséből remélnek politikai hasznot egyesek” – alcímmel közli dr. Haidekker Bence, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont igazgatója véleménycikkét a kormányközeli napilap.

„Az ágazat körül tapasztalható fokozott médiaérdeklődés alapját látszólag az érdekvédők és az ágazatban dolgozók által artikulált problémák jelentik. Ezek: az ágazatban tapasztalható alacsony bérek, a paraszolvencia, a jelentős munkaterhelés és a nem megfelelő munkakörülmények. A fentiek azonban évtizedes problémák, melyek részbeni kezelésére tettek már erőfeszítéseket különböző egészségügyi kormányzatok, de felszámolni őket idáig nem sikerült. Éppen ezért több mint érdekesnek és csöppet sem etikusnak mondható az a széles fronton nyitott offenzíva, ami most indult. Új kormányoknak és új kormánytagoknak szokásjog alapján általában száz nap türelmi időt adnak, amíg nyugodtan végezhetik munkájukat, és fel tudják mutatni első eredményeiket. Jelen esetben ezt nem kapta meg az ágazat vezetője sem a közpolitika, sem az egészségügy bizonyos szereplőitől” – írja a Magyar Időkben a kórházfenntartó igazgatója, majd konkrétan Sándor Máriát és Dénes Tamást veszi célkeresztjébe.

A karaktergyilkossági kísérlet után „a liberális média” is megkapja a magáét:

„Az egészségügyi kormányzat eddig is és most is lehetőségeinek megfelelően kezeli a problémát, azonban az elmúlt hónapokban a témában jelentkező fokozott nyomás újabb és újabb problémákat generálhat. A liberális média minden igyekezetével el kívánja érni, hogy az egészségügyi munkavállalók közérzetét rontsa, elhitesse velük, hogy leginkább külföldre kellene távozniuk, de legalább az ágazatot hagyják el. Senki ne érezze jól magát, aki itt dolgozik, és az viselkedik helyesen, aki otthagyja munkatársait, betegeit, munkahelyét.

Sándor Mária a múlt év végén két kitüntetést is megkapott, az egyiket, a Respekt-díjat a Népszabadságtól, a másikat, az Év embere díjat az RTL Klub Híradójától. Ez ugyan egyfelől minősíti a két médiumot, másrészről azonban rámutat arra, hogy a liberális média számára az egészségügyi ágazat és az ott generálható konfliktusok továbbra is célterületet jelentenek, ami sajnos egy sérülékeny szolgáltatás esetén komoly problémák forrása lehet” – olvasható a kórházfenntartó egyik vezetőjének véleménye a magyaridok.hu-n.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink