hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kifestik magukból a feszültséget

A minap nyílt Festménymesék kiállítás a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán fekvő gyerekek alkotásait mutatja be a Corvin Plazában – adja hírül a Magyar Nemzet.

A Festménymesék program a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika három onkológiai osztályán fekvő 14 éven aluli gyerekek számára biztosít kiutat a monoton kórházi hétköznapokból. A foglalkozásokon a gyerekek híres festmények világába utaznak, megismerik a mű születési körülményeit, az alkotót és a kort, amelyben készültek. A terapeuták ezt követően a gyermekpszichodráma és a képzőművészet-terápia módszereit felhasználva a képek elképzelt történeteibe vezetik a gyerekeket. Hogy miként alakulnak az egyes festménymesék, csak a résztvevőkön múlik. A képek mint fókuszpont működnek: mesét írnak az ihletükből merítve, majd a mesét jelmezekbe öltözve eljátsszák, végül lefestik az átélt élményeket – írja a képek születéséről az MNO.

A kiállítás a Corvin Plazában július 12-ig lesz látható, ezután a képeket az Attila úti VárMező Galériában tekinthetik meg július 31-ig – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink