hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kitüntetésosztással ünnepeltek

25. születésnapját ünnepelte a hétvégén az MSZ EDDSZ, s ebből az alkalomból a szakszervezet kongresszusán kitüntetéseket adtak át állami és politikai vezetőknek.

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) célja, hogy egészséges és igazságos országban éljen mindenki, és megélni "ne hivatástudatból, hanem bérből" lehessen - mondta Cser Ágnes elnök Siófokon a szervezet jubileumi kongresszusán.

Arról is beszélt, hogy míg a szocialista-liberális kormányok nem tárgyaltak velük, az elmúlt négy évben sikerült a kormánnyal több területen is hatékonyan együttműködnie a szakszervezetnek.  Ezért kitüntetéseket adott át több kormányzati tisztségviselőnek, köztük Soltész Miklós jelenleg egyházügyi (korábban szociális) államtitkárnak, Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének, Mikola István biztonságpolitikai államtitkárnak (korábbi egészségügyi miniszternek), Zombor Gábor egészségügyi államtitkárnak és Beneda Attila egészségpolitikai helyettes államtitkárnak.
Beneda Attila azt ígérte, támogatja a szakszervezet kamarai díjakkal kapcsolatos kérését, nevezetesen azt, hogy az egészségügyi és szociális ágazatban ne kelljen a dolgozóknak szakdolgozói kamarai tagdíjat fizetniük. A szakszervezet e mellett a béremeléseken túl azt is kezdeményezi, hogy ne kelljen saját zsebből állniuk a kötelező szakmai pontszerző képzések költségeit.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink