hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Látogatás a Mindent az Emberért Kórházban

„Ezúttal egy kis egészségügyi túlélő túrára invitálom Önöket” – így vezeti be soros írását a Napi Gazdaságban Heim Pál egészséggazdasági innovációs stratéga.

„Mire beértek a kórházba, már annyira szédült, hogy az asszonynak kellett támogatnia, nehogy elessen a lépcsőn felfelé. A portán érte őket az első meglepetés. A felesége alig hitt a fülének, amikor megszólították.

– Várjanak kérem itt, azonnal szólok, máris jön a segítség – mondta egy elegáns, jó modorú úr.

És valóban, a portás, merthogy ő volt az, nem tréfát akart belőlük űzni. Mint egy mesében, alig egy percen belül ott volt a fehérköpenyesek hada, hogy segítsenek. Rajta. Kovácson, a kisvállalkozón. Mindössze tíz perccel később már túl volt a legfontosabb vizsgálatokon, majd újabb tíz percet követően egy gyönyörűen berendezett, makulátlanul tiszta és megkapóan otthonos szoba elektromos ágyában találta magát. Az éjjeliszekrényen vágott virág, a szoba egyik oldalán termetes szekrény, arrébb fürdő, egy másik helyiségben önálló vécé. (...)

Kovács úr nem hitt sem a fülének, sem a szemének. Ez valami rossz tréfa lehet, vagy ami még rosszabb, talán már a túlvilágon van – gondolta”.

De nem, ez  még nem a túlvilág, igaz nem is a magyar való, hanem egy fikció, egy a szerző szerint lehetéges jövő. A hozzá vezető útról is ír az egészséggazdasági innovációs stratéga  a napigazdasag.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink