hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Lázár szerint az orvosegyetemeket le kell választani az egyetemi központokról

délmagyar tudósítása szerint Hódmezővásárhely városának alakuló közgyűlésén Kallai Árpád főigazgató tájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó működéséről.

Ehhez a témához többen hozzászóltak, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter is, mint azt elmondta: jó lenne, ha az orvosi egyetemeket mindenütt az országban leválasztanánk az egyetemi központokról, és azokat megerősítenénk. Ezen a téren ugyanis európai, sőt világhatalom lehetnénk, a magyar orvosi diploma bárhol a világon „eladható".

A honi viszonyokról meg kell jegyezni: a kórházi ellátás mindig deficites lesz, ennek kompenzálásában az államnak kell segíteni. Nem engedjük, hogy kórházak csődbe jussanak és nem akarunk egyet sem bezárni. A jól képzett, felszerelt rendelővel rendelkező, anyagilag jobban elismert háziorvosok a prevencióban játszhatnak fontos szerepet. A kormány célja, hogy 2018-ra egy saját praxissal rendelkező magyar háziorvos bére 1,5-2 millió forint legyen – mondta a miniszter.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink