hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

M-egészségügy: Mondja! Ne csak gondolja!

Nyilvános konzultációt indított az Európai Bizottság a mobiltechnológiát használó egészségügyi eszközök fejlesztéséről, alkalmazásáról, szükséges támogatásáról.

A most induló európai uniós konzultáció keretében az Európai Bizottság arra keres megoldásokat és ötleteket, hogy miként lehet felhasználni a mobiltechnológiát az európai egészségügyi szolgáltatások továbbfejlesztéséreírják a bizottság honlapján.

Ezidáig az Európai Unió 100 millió eurót fordított az m-egészségügyi kutatások finanszírozására, s a következő két évben további 95 millió euró áll majd rendelkezésre hasonló célokra.

Az m-egészségügy nyilvánvaló előnyei ellenére felmerülhet a kérdés, hogy miként biztosítható az egészségügyi alkalmazások által gyűjtött adatok védelme, vagy milyen szabályok alapján lehet ezeket az alkalmazásokat orvostechnikai eszközként hitelesíteni.

Az EU ezért arra kéri a polgárokat, az egészségügyi szakembereket, a közigazgatási szerveket, a mobiltelefonok gyártóit és minden más érdeklődőt, hogy osszák meg véleményüket a mobil egészségüggyel, például az egészségügyi alkalmazásokra vonatkozó biztonsági előírásokkal vagy az m-egészségügyi vállalkozások támogatásával kapcsolatban.

Az m-egészségügyi konzultáció július 3-ig tart, a véleményeket addig lehet elküldeni. A válaszokból készült összefoglalót a Bizottság az év végén fogja közzétenni.

(forrás: Európai Bizottság)
hirdetés

Könyveink