hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Magyar "vészhelyzet" az egri kórházban

Komoly gondok vannak az egri Markhot Ferenc kórház felújításával, néha nemhogy meleg-, még megfelelő hidegvíz-ellátás sincsen – értesült a Magyar Nemzet Pócs Alfrédtől, az intézmény baleseti sebészétől.

A szivattyú problémái miatt volt, hogy a gyerekeket csak melegített vízzel tudták fürdetni, a Törökfürdő melleti reumakórházban egy ideig még rendes fűtés sem volt. Pócs Alfréd szerint azonban mindezek mellett nehézséget okoz, hogy a régi CT végleg tönkrement, miközben az MR-berendezés és a mammográfia is csak időnként működik. Az elavult diagnosztikai eszközök helyett ugyan vásároltak újakat, azok hónapokig a dobozban álltak és még most sem lehet őket használni, írja a Magyar Nemzet cikke alapján a 24.hu.

Több beavatkozás csúszott a sterilizáló meghibásodása miatt.A sebész mások mellett nehézségként említi a szakemberhiányt és emlékeztet: tavaly októberben hat röntgenorvos távozott a kórházból a rossz munkakörülmények és a rossz hangulat miatt. A kórház nemrég azért került reflektorfénybe, mert ugyan a dolgozók pert nyertek, az intézmény fedezethiány miatt nem tudja kifizetni a több évig visszatartott kafetériát 1500 alkalmazottnak: legalább 300 millió forintról van szó.

A kórház igazgatónője, Tóth Ildikó a lappal közölte: a cafetéria ügyével kapcsolatban megkezdték az egyeztetést a az Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviselői és a dolgozói érdekképviselet között. Az intézményvezető szerint Pócs Alfréd nem egyeztetett vele a a tényként előadott, szerinte azonban valótlan információkról, etikai eljárást kezdeményez ellene. Állásfoglalása szerint a vízellátás akadozását a technikai átállás okozta, de a dolgozókat időben tájékoztatták. Levele szerint a sterilizálóhoz külföldről kellet alkatrészt szerezni, de mára már nincsen gond a készülékekkel, az új MR és CT pedig próbaüzemben vannak, hamarosan fogadhatják a betegeket.

(forrás: 24.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink