hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Magyarország boldogságban rosszul teljesít

Elképesztően rossz helyen szerepel Magyarország az ENSZ friss boldogságrangsorában, olyan országok is megelőzik, mint Belarusz és Moldova – írja a Napi.hu.

Az egyes országok minősítésekor számos tényezőt figyelembe vesznek, kezdve az olyan általánosan elfogadott mutatóktól, mint az egy főre eső GDP vagy a várható átlagéletkor. A további szempontokat a Gallup World Poll közvélemény-kutatás szolgáltatja – emlékeztet a lap.

A főbb megállapítások közül a Bloomberg kiemeli, hogy a nők boldogabbak, mint a férfiak Észak-Amerikában, Ausztráliában, Új-Zálandon, illetve Dél- és Kelet-Ázsiában. Ugyanakkor a volt szovjet tagköztársaságokban, Kelet-Európában és fekete Afrikában boldogtalanabbak a férfiaknál. Mindkét nem boldogságérzete romlik a tinédzser kor után 40-50 éves korig, amikor stabilizálódik. A kelet-közép-európai régió országai ezt leszámítva a világ közepesen boldog vagy, ha úgy tetszik, boldogtalan részei közé tartozik. Ezen belül Magyarország (104.) mögött csak Bulgária található – olvasható a napi.hu-n. (A teljes lista itt.)

(forrás: napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink