hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Már a külügy is lépett ebola-ügyben

Az egyre súlyosabb Ebola-járvány miatt az utazásra nem javasolt országok közé sorolta a külügyminisztérium a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.

A konzuli szolgálat honlapján közölték: a Nyugat-Afrikában egyre jobban terjedő Ebola-járvány a fertőzöttek és a halálesetek számát, valamint a területi kiterjedését tekintve példa nélküli. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szeptember 7-i jelentése szerint az ismert Ebola-fertőzések száma meghaladja a négyezret, a halálos áldozatok száma pedig több mint 2200, és ez a szám naponta rohamosan növekszik. A vírus fertőzött testnedvekkel - vérrel, nyállal - közvetlen érintkezés útján terjed, tehát nem légi úton fertőz.

A WHO kedden azt közölte, hogy húszezernél is többen lehetnek az Ebola-vírussal fertőzöttek november elejére, ha nem történnek lépések a nyugat-afrikai járvány megfékezésére.

Ez a legsúlyosabb Ebola-járvány a vírus csaknem negyven évvel ezelőtti megjelenése óta. A kór mostani terjedése februárban Guineában kezdődött, majd Nigériára, Sierra Leonéra, Libériára, a Kongói Demokratikus Köztársaságra és Szenegálra is átterjedt.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink