hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Megvannak a bizottságok, januártól új szereposztás is lesz

Valamennyi megyében megalakultak az egészségügyi irányító bizottságok, a fővárosban és Pest megyében három bizottság is alakul - közölte az OEP hétfőn az MTI-vel.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) emlékeztet arra, hogy a bizottságok érdemi munkájukat május 18-tól folytatják, javaslatot tesznek a megyei és fővárosi fekvőbeteg-szakellátási és az integrált járóbeteg-szakellátási kapacitások és ellátási területek következő finanszírozási évben tervezett módosítására.

Január közepén közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága, hogy megkezdik munkájukat a megyei egészségügyi egyeztető bizottságok annak érdekében, hogy áttekintsék az adott megye, térség egészségügyi
ellátásának struktúráját, a kapacitásokat és megtalálják az optimális működési kereteit.

Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárságának kabinetfőnöke múlt héten egy konferencián tartott előadásában azt mondta, hogy a megyei egyeztető bizottságok munkája nem ért véget februárban, feladatuk "kettéválik". A következőkben az OEP az intézményekkel együtt meghatározza a kapacitást és a finanszírozást, a másik "ágon" pedig a intézmények gazdálkodását vizsgálják.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink