hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Megvédik a gyereket, mégha éhen is marad

Abszurd helyzetet teremt, hogy Szegeden újabban szakorvosi igazoláshoz kötik az iskolai menzán a diétás ételek fogyasztását, még akkor is, ha szülők szívesen fizetnének azért teljes árat – derül ki a Délmagyarból.

Számos gyerek esett el a számára korábban bevált diétás étkezéstől az új helyzetben – írja a lap. Egy részük várólistás az allergia szakrendelésen, vagy éppen az anyjának esze ágában sincs befektetni a kórházba egy háromnapos terheléses vizsgálatra csak azért, hogy aztán megfelelő ételt kaphasson az iskolában. Egyébként az allergia igazolása – a lehetséges késői reakciók  – miatt még sorbanállás nélkül is eltartat két-három hétig. Az étkeztető cég pedig addig is védi a szülei döntéseitől a gyerekeket, idézzük:

„Török Gábor, a Suli-Host Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a diétás étkeztetés óriási felelősség, éppen ezért kötik azt orvosi igazoláshoz. – Ezek a menük nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek egy egészséges szervezet számára viszont nélkülözhetetlenek (sic! a szerk.). Éppen ezért sem egyéni igényeket, sem szülői kérést nem tudunk e tekintetben figyelembe venni. Üzleti alapon pedig azért nem szeretnénk diétás étkeztetéssel foglalkozni, mert a jelenlegi 420 érintett gyerek 60-féle ebédjének előállítása is hatalmas kapacitást igényel” – olvasható a delmagyar.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink