hirdetés
2016. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Méhnyakszűrés: pénz is lesz a szándékhoz

A kormány 480 millió forintot csoportosít át a védőnői méhnyakszűrés idei finanszírozására - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, idei első számában.

A határozat szerint a védőnői méhnyakszűrés idén jelentkező többletkiadásának fedezetére csoportosít át csaknem félmilliárd forintot a kabinet a gyógyító-megelőző ellátás céltartalékának terhére.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tavaly novemberben közölte, hogy hazai forrásból folytatódik az addig európai uniós pénzből finanszírozott védőnői méhnyakszűrési program, amelynek az a célja, hogy a nők az alapellátás keretében érhessék el ezt a szűrővizsgálatot. A program 2013-as indulásától a védőnők segítségével csaknem 54 ezer nő vett részt vizsgálaton, és 1600 esetben fedeztek fel valamilyen kedvezőtlen elváltozást náluk.

 

(forrás: MTI, Magyar Közlöny)
hirdetés
Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 
hirdetés
hirdetés

Könyveink