hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Méregtelenítés Falus Ferenccel

Falus Ferenc volt tisztifőorvos és főpolgármester-jelölt hétfőn indítja új pszichodráma csoportját – számol be az Index.

A lap egyúttal le is hűti a kéretlen lelkesedőket: „hétfőn kezdődnek a foglalkozások, de a trollok nagy bánatára a helyek már beteltek, a résztvevők interjún is átestek a bekerüléshez”.

Az Index munkatársa a Magyar Pszichiátriai Társaság Szociodráma Munkacsoportjánál találkozott Falus Ferenccel, ott a Norvég Piknik részeként éppen a politikusok és a civilek összebékítéésre tettek egy kísérletet.

A TASZ mellett a Nagycsaládosok Egyesülete Orosházán, a szigethalmi Seizan Karate-Do Sportegyesület, a Megálló Csoport Alapítvány és a Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság jelentkezett be a Szociodráma Munkacsoporthoz a norvég alap támogatásával létrehozott egynapos szociodrámás szervezetfejlesztésre. A szociodráma lényege, hogy csoportbeli, csoportok közti történéseket, társas helyzeteket vizsgál dramatikus megjelenítéssel, tehát eljátszva. Célja a társadalmi konfliktusok, nehézségek játékos, többek közt szerepcserével történő megértése, az előítéletek, feszültségek feldolgozása. „A csoportban a résztvevők aktívan megélhetik a másik ember, csoport helyzetét. A cselekvésben való megélés a tanulás leghatékonyabb módszere, és mindenképpen változást eredményez” – idézik a szervezőket az index.hu-n.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink