hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Munkavégzés rehabilitációs ellátás mellett

A rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés megváltozott szabályairól közölt cikket a webbeteg.hu.

Kapcsolódó cikkek

Megváltoztak a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés szabályai. Jó hír, hogy akár teljes munkaidőben is vállalhatnak munkát, de figyelniük kell a keresetkorlátra, nem mindegy ugyanis, hogy az egymást követő három hónapban mekkora jövedelemre tettek szert – írja az egészségportál munkatársa.

A rehabilitációs ellátásban részesülők eddig csak munkaidő-korlátozással vállalhattak munkát, az ellátás folyósítását pedig szüneteltetni kellett arra az időtartamra – olvasható a Webbetegen. amikor az ellátott keresőtevékenységet végzett vagy közfoglalkoztatásban vett részt, és amennyiben a heti munkaideje meghaladta a 20 órát az Mmtv. ide vonatkozó bekezdése alapján.

Az ellátottakra 2016. május elsejétől ugyanazok a munkavégzési feltételek vonatkoznak, mint a rokkantsági ellátásban részesülőkre, azaz megszűnik a heti húsz órában limitált munkaidő, így teljes munkaidőben is lehet dolgozni a rehabilitációs ellátás mellett. Arra azonban figyelni kell, hogy az ellátás melletti bruttó kereset összege három egymást követő hónap mindegyikében ne legyen magasabb, mint a mindenkori minimálbér másfélszerese (jelenleg havi bruttó 166.500 forint), egyéni és társas vállalkozó esetén – legalább középfokú végzettséget igénylő főtevékenység esetén – ne haladja meg a garantált bérminimum másfélszeresét (havi bruttó 193.500 forintot). Amennyiben a jövedelem a három egymást követő hónap mindegyikében túllépné a korlátot, akkor megszűnik a rehabilitációs ellátás – olvasható a webbeteg.hu-n.

A rehabilitációs ellátásban részesülők eddig csak munkaidő-korlátozással vállalhattak munkát, az ellátás folyósítását pedig szüneteltetni kellett arra az időtartamra, amikor az ellátott keresőtevékenységet végzett vagy közfoglalkoztatásban vett részt, és amennyiben a heti munkaideje meghaladta a 20 órát az Mmtv. ide vonatkozó bekezdése alapján.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/19379/rehabilitacios-munkavegzes
Megváltoztak a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés szabályai. Jó hír, hogy akár teljes munkaidőben is vállalhatnak munkát, de figyelniük kell a keresetkorlátra, nem mindegy ugyanis, hogy az egymást követő három hónapban mekkora jövedelemre tettek szert.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/19379/rehabilitacios-munkavegzes
(forrás: WEBBeteg)
hirdetés

Könyveink