hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nehéz helyzetben a soproni tüdőgyógyászat

A körzeti háziorvosok nemrég telefonon kaptak értesítést a Soproni Gyógyközpontból, ne küldjenek beteget a tüdőosztályra, mert szakorvoshiány miatt „nincs ellátás - írja a Kisalföld.

- Átmeneti helyzetben vagyunk, várunk további tüdőgyógyászokat Sopronba, de szó sincs arról, hogy ne működne az osztály – nyilatkozta a lapnak dr. Bártfai Zoltán, az intézmény orvos igazgatóhelyettese, a tüdőosztály vezető főorvosa.

– Nem igaz, hogy nincsen szakrendelés, az viszont igen, hogy újabb két kolléga távozott az osztályról. A rendelést főorvosi beosztásban egy szakorvos mellett – részmunkaidőben – az előző osztályvezető főorvos látja el, vagyis kiemelkedő szaktudással rendelkező kollégák vesznek részt a munkában, s személyemben az osztályvezető is közreműködik abban, hogy zavartalan legyen az ellátás. A tüdőgyógyászati konzíliumokat továbbra is az egész kórház részére biztosítjuk.

A fekvő betegek ellátásában a belgyógyász kollégák segítenek. A sürgős eseteket most is azonnal fogadjuk. Mindezek mellett bízunk a jól képzett, erős szakmai tudású háziorvosok felkészültségében is. Ezért kértük őket arra, hogy a nem súlyos betegeket próbálják meg velünk egyeztetve küldeni hozzánk. Ugyanakkor az eddigi gyakorlatnak megfelelően mellkassebészeti kérdésekben a szombathelyi kórházzal dolgozunk együtt, ehhez csatlakozott a tbc-s betegek ellátása – olvasható a kisalfold.hu-n.

(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink