hirdetés
2016. május. 29., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

Nem tartanak az influenzától

Magyarországon annak ellenére alacsony az átoltottság, hogy tavaly az elmúlt tíz év legsúlyosabb járványa tombolt – írja az influenzajárvány elé időzített írásában az MNO.

A lap idézi Póta Györgyöt, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökét, akinek tapasztalatai szerint a szülők 10 százaléka rendszeresen kéri gyermekének az oltást, míg 10-15 százalék inkább akkor pánikol, és oltat, amikor már itt a járvány. Azok a gyerekek, akik később kapnak oltást, nem feltétlenül védettek, de csökken a súlyos szövődmények kialakulásának kockázata. A praxisába tartozók szülők 70-75 százaléka ugyanakkor egyáltalán nem oltat. Mivel az idősek közül sokan kapnak ingyenes vakcinát, Póta szerint a felnőttek esetében 25-30 százaléknál valamivel magasabb az oltottak száma, de ez korántsem elegendő – olvasható az mno.hu-n.

 

(forrás: MNO)
Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés