hirdetés
2016. október. 23., vasárnap - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi.
hirdetés

Nem tartanak az influenzától

Magyarországon annak ellenére alacsony az átoltottság, hogy tavaly az elmúlt tíz év legsúlyosabb járványa tombolt – írja az influenzajárvány elé időzített írásában az MNO.

A lap idézi Póta Györgyöt, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökét, akinek tapasztalatai szerint a szülők 10 százaléka rendszeresen kéri gyermekének az oltást, míg 10-15 százalék inkább akkor pánikol, és oltat, amikor már itt a járvány. Azok a gyerekek, akik később kapnak oltást, nem feltétlenül védettek, de csökken a súlyos szövődmények kialakulásának kockázata. A praxisába tartozók szülők 70-75 százaléka ugyanakkor egyáltalán nem oltat. Mivel az idősek közül sokan kapnak ingyenes vakcinát, Póta szerint a felnőttek esetében 25-30 százaléknál valamivel magasabb az oltottak száma, de ez korántsem elegendő – olvasható az mno.hu-n.

 

(forrás: MNO)
Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

hirdetés

Könyveink