hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Októberben elsősegélyt kapnak a kórházak

A kormány még októberben 30-32 milliárd forint többlettámogatást oszthat szét a kórházak között – értesült kormányzati forrásokból a Népszabadság.

Az összeggel hozzávetőleg harmadával csökkenthető az egészségügyi intézmények jelenlegi tartozása – írja a lap. Ez a pluszpénz arra elég, hogy a kórházak beszállítói lélegzethez jussanak.

A kórházi adósságok még soha nem duzzadtak ekkorára. A Népszabadságnak több intézményvezető is elismerte: jelentős eredmény lesz, ha az idei büdzséből még ennyit sikerül kihasítani az ágazatnak, ugyanakkor azt is hozzátették: ez az összeg nem elég az intézményrendszer teljes konszolidációjához.

Több intézményben már a nyár közepétől korlátozták az előre tervezhető beavatkozásokat, a kórházak többségében azzal gyógyítanak, amit még a raktárban találnak, mert mind gyakrabban adnak ultimátumot a beszállítók, mondván, csak készpénz ellenében szállítanak. A Népszabadság talált olyan intézményt is, amelynek azt mondták a hitelezői, hogy legkésőbb október közepéig várnak a pénzükre, és ha addig nem egyenlítik ki a számlát, akkor nincs tovább: oda sem fogyóeszközt, sem gyógyszert nem szállítanak – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink