hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Pénzt termel a baj annak, ki használja

Hogyan lehet pénzt csinálni az interneten gyógyíthatatlan betegségek gyors gyógyítását ígérve? –erről ír az Index egy honi „web-poliklinika” példája alapján.

Egy cég, több tucat domén, pár kamuvideó, néhány ritka, gyógyíthatatlan betegség, rengeteg reményvesztett ember, több tízezer lájk, potenciálisan több ezer károsult, 50 millió forintos bevétel. Ezek a Lifestyle Alternative számai: arra építenek, hogy semmitmondó általánosságokat rejtő, összespirálozott papírlapokat adnak csodagyógymódként például Crohn-betegségben szenvedőknek – írja a lap.

A lap korábbi, Crohnról szóló cikke után egy olvasó jelezte, hogy a céggel kapcsolatban már korábban a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, ott azonban átirányították a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez.  Választ azóta sem kapott, a cég zavartalanul tevékenykedik tovább.

Pedig lehet, hogy nemcsak a fogyasztóvédelemnek kellene lépnie. A büntető törvénykönyv így fogalmaz: Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el – olvasható az index.hu-n.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink