hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Péterfy kórház: nem maradt el életmentő műtét

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ osztályain nem életmentő (elektív) műtét nem maradt el vérhiány miatt, szögezte le az intézmény főigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Sásdi Antal ezt arra reagálva közölte, hogy Szabó Tímea PM-es képviselő sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt, hogy a Péterfy Sándor Utcai, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban a nem életmentő műtéteket csak akkor hajtják végre, ha a beteg vagy annak hozzátartozói gondoskodnak a beavatkozáshoz szükséges vérről. A független képviselő országosan több mint harmincszázalékos vérhiányról beszélt.

Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta, hogy ilyen gyakorlat nincs a kórházban. Hozzátette: ez az állítás már csak azért is tarthatatlan, mert intézményük ad helyet az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) legnagyobb fővárosi vérellátójának. "A Péterfy és az OVSZ közötti szoros kapcsolat, együttműködés eddig mindig biztosította a műtétekhez szükséges vérmennyiséget", közölte a főigazgató.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink