hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Plakátokat helyeznek ki a betegjogokról

Betegjogokról szóló plakátokat helyez ki a fekvőbeteg-, a járóbeteg- és az alapellátási intézményekben a következő hetekben az OBDK.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ által készített, a betegek jogairól, a beteg gyermekek jogairól és a gyógyszertári ellátáshoz köthető betegjogokról és kötelezettségekről szóló plakátok célja, hogy a biztonságos és panaszmentes betegellátás érdekében hasznos információkkal segítsék a betegeket, hozzátartozóikat valamint az egészségügyi dolgozókat – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A plakátsorozat elsődlegesen a különböző betegellátási helyzetekben – a kórházi-, gyógyszertári ellátás, a gyermekek egészségügyi ellátása során – érvényesíthető legfontosabb betegjogok ismertetésével kívánja a lakosság figyelmét felhívni az őket megillető betegjogokra, ezzel növelve az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevők jogtudatosságát. A plakátok hasznos eszközül szolgálhatnak az egészségügyi ellátások során az orvos-beteg közötti hatékony együttműködés és kommunikáció megteremtéséhez. A kezdeményezést az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkára támogatja.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink