hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Polt valósnak nevezte a hálapénz-problémát

A Legfőbb Ügyészség egy-két héten belül válaszol a Magyar Rezidens Szövetségnek a hálapénz büntethetőségét firtató kérdésére – ígérte Polt Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke, Dénes Tamás szerdán jelentette be, hogy a legfőbb ügyészhez fordulnak, mert fontosnak tartják az utólag hálapénzt elfogadók sorsának tisztázását. Az új büntető törvénykönyv alapján - az általuk megkérdezett szakértők szerint - előfordulhat ugyanis, hogy az az orvos is felelősségre vonható, aki az utólag adott, de előre nem kért hálapénzt elfogadja.

Polt Péter legfőbb ügyész  hangsúlyozta: nincs tudomása arról, hogy hasonló eset miatt eljárás indult volna, ugyanakkor a rezidensszövetség által felvetett problémát valósnak nevezte és ígéretet tett arra, hogy válaszolni fognak rá. Mint mondta, megvizsgálják, hogy mit mond a törvényszöveg, továbbá azt, hogy mi lehetett azzal a jogalkotó akarata, és ez alapján alakítják ki az álláspontjukat. Hozzátette: ez nem egy szokványos forma, az ügyészség nem szokott ilyen állásfoglalásokat kiadni. Előrevetítette azt is, hogy elképzelhető, a jogalkotót is megkeresik ebben a kérdésben. Polt Péter azt is jelezte, hogy álláspontjukat körlevélben az ügyészi szervezeten belül is megküldik az egységes jogalkalmazás érdekében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink