hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Póta György: Érezhető emelés, vállalható kompromisszum

A Házi Gyermekorvo­sok Országos Egyesületének elnöke a magyarhirlap.hu-nak nyilatkozott a háziorvosi béremelés kapcsán. 

Olyan mértékű emelést kap az alapellátás, amely már látszani fog a praxisokon – mondta a Magyar Hírlapnak dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke, reagálva arra a pénteki bejelentésre, amely szerint tíz- plusz négymilliárd forint többlet jut idén a területre. Ha jövőre, az esetleges újabb emelés előtt előzetesen megegyezés születik a támogatás fejében elvárt többletfeladatokról, az „vállalható kompromisszum”.

Hatalmas eredmény, hogy az alapellátásnak szánt ez évi plusz tízmilliárd forintos támogatáson felül jut további két-két milliárd a védőnőknek és a területi ellátási kötelezettséggel bíró fogorvosoknak – nyilatkozta továbbá az elnök.

Póta György emlékeztetett a korábbi elképzelésre, mely szerint az összesen négymilliárdos többletet az alapellátás támogatási keretéből vonják le, s a juttatást többletmunka végzéséhez kötik. A jelenleg tudható bejelentés alapján azonban – folytatta – tíz- plusz négymilliárd forint jut a területre, s ezt egyelőre nem kötik feltételekhez. Ezt ráadásul már hivatalosan is megerősítették az illetékesek – olvasható a magyarhírlap.hu-n, ahol a cikk folytatódik.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink