hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Saját szabályait sem tudja betartani az állam

Az orvosi felülvizsgálatok szűkre szabott kapacitásával, késlekedésével is súlyos anyagi károkat lehet okozni a rokkantaknak – erre hoz nehezen magyarázható példát a Figyelő cikke.

Március óta hadakozik a hivatalokkal egy baleset folytán tolószékbe kényszerült diplomás budapesti nő. Két évvel ezelőtt az orvosi szakbizottság megállapította 85 százaléknál nagyobb az egészségkárosodása, s ez véglegesnek tekinthető.

Ennek ellenére az ellátásról szóló határozatba bekerült, hogy két év múlva, azaz 2014. március 31-én újabb felülvizsgálat esedékes, s eddig a határidőig érvényes az ingyenes parkolásra jogosító rokkant-igazolvány. „Ennek már fél éve, felülvizsgálatra azóta sem hívtak be, s ha valahova megyek édesanyámmal, a parkoláskor mindannyiszor fizetünk" - panaszolta a lapnak. Elmondása szerint problémája nem egyedi, ezreket érint. S most már papírja is van arról, hogy a közeljövőben sem is tervezik behívását arra a felülvizsgálatra, ami viszont feltétele lenne, hogy meghosszabbítsák az ingyenes parkolókártyáját... – derül ki a figyelo.hu-n.

(forrás: Figyelő)
hirdetés

Könyveink