hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Semmelweis, a hírvivő

Az Élettani Intézet, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a Kútvölgyi Klinikai Tömb és a II. Sz. Patológiai Intézet részesült Budapest Márka díjban – írják a Semmelweis Egyetem honlapján.

Az elismerést a főváros területén huzamosabb ideje nyújtott, kimagasló színvonalú közszolgáltatásért kapták az egyetem intézményei.

A díjazottakat bemutató sajtótájékoztatón dr. Szentes Tamás, a Budapest Márka elismerés kezdeményezője, volt főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy a díjat Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése 2013-ban alapította. Az elismerés célja, hogy összegyűjtsék azokat az értékeket és értékteremtő tevékenységeket a fővárosban, amelyek Budapest jó hírnevét erősítik az ország határain belül és azokon túl.

Dr. Szél Ágoston pedig úgy fogalmazott: azzal, hogy az egyetem négy kiemelkedő intézete Budapest Márka díjban részesült, voltaképpen maga a Semmelweis Egyetem kapta az elismerést, és minden egyetemi polgár osztozhat ebben az örömben. Emlékeztetett arra is, hogy a Semmelweis elnevezés is egy márkanév, a 2015 pedig az egyetem névadójának, Semmelweis Ignácnak az éve lesz, halálának 200. évfordulója tiszteletére – olvasható a semmelweis.hu tudósításában.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink