hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Sportegyesületet hoz létre a Semmelweis Egyetem

Az egyetemi hallgatói szabadidősport és versenysport fejlesztésével bízta meg az Elméleti Orvostudományi Központ főigazgatóját a rektor – írja a Semmelweis Médiasarok.

A Semmelweis Egyetemhez hasonló, elismert külföldi egyetemeken a szakmai képzés kitűnősége mellett elvárás a színes és sikeres hallgatói közösségi és sportélet biztosítása is – idézik a feladattal megbízott dr. Mészáros Györgyöt.

A Hallgatói Közösségi és Sport Egyesület (HKSE) bejegyzése megtörtént, a tagtoborzás pedig a gólyatáborban kezdődik, majd a külföldi hallgatók számára szervezett összejövetelen és később is folytatódik. A tervek szerint évi ötezer forint tagdíjért az egyesület tagjai kedvezményesen vehetik majd igénybe az egyetemen és azon kívül elérhető sportolási lehetőségeket, valamint széleskörű közösségi programok megszervezése is napirenden van. A sportegyesület nyitott lesz a hallgatók mellett az egyetemi munkatársak számára is. (Az egyesület honlapja hamarosan él: www.hk-se.hu . Nem tévesztendő össze a www.hkse.hu -val!)

– A jelenlegi adottságok jobb vagy szabadabb fantáziájú kihasználására is vannak tervek – idézik tovább Mészáros Gyrgyöt. – Így például tervezünk műfüves pályákat a Zágrábi útra, egyetemközi boxbajnokságot az EOK aulájába, vagy a közösség építésére szakmai és szórakoztató programokat is, mint például: egyetemi szépségversenyt, táncversenyt vagy bulit – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink