hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Stressz-tesztnek vetették alá a kórházigazgatókat

A kórházszövetség korábbi elnöke ma megy érzelmi intelligenciafejlesztő tréningre, maga kérte a lehetőséget – a Népszava cikke szerint ez az egyik hozadéka kórházigazgatók negyvenmilliós tesztelésének.

Egy 9,5 milliárd forintos fejlesztési program részeként 43 millió forintért az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felmérette az állami kórházak főigazgatóinak és gazdasági igazgatóinak vezetői képességeit, sőt tréningekre is beíratta őket. A tesztek megmutatták, mennyire stresszesek és mennyire képesek kezelni a feszült helyzeteket.

Van, aki szeret tükörbe nézni és van, aki nem, utóbbiaknak biztosan voltak fenntartásaik a vizsgálat előtt és lehet, hogy nem azt az eredményt kapták magukról, amit vártak. Így értékelte a Népszavának egy több évtizedes vezetői múlttal rendelkező kórházigazgató, hogy társaihoz hasonlóan pszichológiai teszteket kellett kitöltenie, majd egy órán át lélekbúvárok elemezték a válaszait, ami után velük együtt ki kellett választania, milyen fejlesztéseken kell megjelennie – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink